Lokomotiva Željeznica FBiH još uvijek u koritu Neretve, ekipe procjenjuju situaciju

MARKETING
Foto: Klix.ba
Lokomotiva Željeznica Federacije BiH još uvijek se nalazi u koritu rijeke Neretve, a vrijeme njenog vađenja još nije precizirano.

Iz Željeznica Federacije BiH potvrdili su da se na terenu nalaze sve njihove tehničke ekipe te potrebna mehanizacija. Još uvijek se sagledava trenutna situacija i tek treba da se donesu odluke o tome kada i na koji način lokomotiva treba biti izvučena iz korita rijeke.

Materijalna i sva druga šteta nastala ovom nesrećom još uvijek se procjenjuje, a kako je željeznički promet južno od Mostara obustavljen, na ovoj relaciji saobraća se autobusima.

Podsjećamo, brzi voz na relaciji Sarajevo – Čapljina iskočio je iz šina nešto poslije sedam sati u nedjelju navečer. Voz je u velikoj brzini naletio na odron kamenja, da bi veliku stijenu nosio ispred sebe više od 150 metara. Lokomotiva se nakon toga odvojila od kompozicije i prevrnula u korito rijeke te povukla za sobom i prvi vagon kompozicije, a naredna tri vagona su izletjela iz šina.

Srećom, osim lakše povrijeđenog mašinovođe B. Š. niko od 26 putnika koji su te noći bili u vozu nije povrijeđen.

Istraga koja bi trebala potvrditi sve sumnje i uzroke ove saobraćajne nesreće još uvijek je u toku, a njeni službeni nalazi će biti naknadno objavljeni.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT