Američki bombarder preletio preko Korejskog poluostrva

MARKETING
Foto: EPA
Pored “B-1B”, dva američka borbena aviona “F-22 Raptor” učestvovala su u vježbama bombardovanja, koje su iz Pjongjanga već osudili kao događaj koji, navodno, dovodi Korejsko poluostrvo na ivicu rata.

U vojnim vježbama, koje su počele u ponedjeljak, učestvuje 230 aviona i oko 12.000 američkih vojnika, prenosi “Sputnjik”.

Zajedničke vježbe SAD i Južne Koreje uslijedile su sedam dana nakon što je Pjongjang lansirao interkontinentalni balistički projektil (ICBM).

Prema navodima Ministarstva odbrane Južne Koreje, ICBM ima domet od 13.000 kilometara i može da stigne do Vašingtona ili bilo kojeg drugog područja u kontinentalnom dijelu SAD.

(Srna)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT