Vučić o reakciji Hrvatske na presudu: Na šta bi ličilo da ja kažem kako je Mladić heroj?

MARKETING
“Ali bih zato imao šta da poručim ljudima u EU povodom različitih aršina i izjava o Srbiji i Hrvatskoj povodom posljednjih presuda”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, pokušat će da na sastanku sa predstavnicima zemalja EU u Briselu istakne “čemu je Srbija izložena, a kako se nekad prave slijepi i glupi kada je neko drugi u pitanju”.

Vučić je rekao da su iz Srbije nakon presude ratnom zločincu Ratku Mladiću mogle da se čuju samo izjave sa akcentom na budućnost i iskazivanju poštovanja svim žrtvama, ne bježeći od teških tema.

“A kakve su bile reakcije u regionu… Budućnost niko nije spomenuo. Bavili se Srbijom i Srbima, nažalost. Kako je to moguće da su svi za ponešto osuđeni, samo niko ni za jedan zločin nad Srbima”, dodao je Vučić, a prenosi b92.

Prema njegovim riječima, 95 posto građana Srbije smatra da je “presuda Ratku Mladiću protivpravna, loša i da ne korespondira sa činjenicama”.

“Ali na šta bi ličilo da ja kao predsjednik države izađem pred javnost i kažem da sam protiv te presude, da je on heroj i da ćemo pokušati da osporimo presudu. A iz Hrvatske kritikuju. ’Vi Srbi oko Haga vodite računa šta ćete da kažete, a mi koji smo u EU govorit ćemo protiv Tribunala’ i jedne jedine presude im se ne sviđa. Koga ljudi zavitlavate više? Šta hoćete da pravite od nas?”, kazao je Vučić.

Govoreći o pitanju nestalih osoba Vučić je rekao da on želi da se to riješi, ali da “vi u hrvatskoj javnosti ne možete da kažete da je više nestalih Srba nego Hrvata. Nisu se valjda Srbi Krajišnici sami poubijali?”

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT