Vučić o presudi Ratku Mladiću: Dosta licemjerja, mi gledamo budućnost

MARKETING
“Da ne spuštamo glavu ni pred kim, ali da idemo u budućnost, da razmišljamo gdje i kako ćemo živjeti mi i naša djeca, kako ćemo čuvati mir i stabilnost u regionu. Kako ćemo da renoviramo fabrike i da stvaramo nove. Da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od znoja stvaramo bolju zajedničku budućnost”, rekao je Vučić prenosi B92.

Kako je rekao, on nije direktno pratio izricanje presude Ratku Mladiću, ali je pretpostavio kakva će biti.

“Srbija je uvijek poštovala žrtve drugih naroda, nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema našim. I to je naš posao, ne da imamo pravo da zaboravljamo, već da imamo obavezu da gradimo drugačiju budućnost”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da je poruka za cijeli region da nije dan ni za radost ni za tugu, već da se zamislimo šta želimo u budućnosti.

“Svima da poručim da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu, a plašim se i da kada bi Srbi počeli da mrze sve oko sebe, da bismo se vratili u prošlost”, rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na međunarodnu zajednicu.

“A poruka o lekcijama drugih iz cijelog svijeta, koji su jedva dočekali da lupe Srbiju po glavi – zaustavite se sa licemjerjem. Ako vi ne umijete da mislite na budućnost, pustite nas da o tome razmišljamo”, rekao je Vučić.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT