Turska: Nova hapšenja osumnjičenih za terorizam

MARKETING
Pripadnici policije u Turskoj uhapsili su skoro 100 osoba, za koje se smatra da su povezane sa takozvanom Islamskom državom, prenijeli su turski mediji.

Novinska agencija Anadolija objavila je da je policija u Istanbulu izvršila simultane operacije u nekoliko okruga u Turskoj i da su tom prilikom uhapšene 82 osobe sa stranim državljanstvom.

Pored toga, u južnoj provinciji Adana privedeno je 11 sirijskih državljana.

U Ankari je juče uhapšeno više od 170 osoba, takođe osumnjičenih za povezanost sa teroristima, prenosi AP.

Turska je bila meta nekoliko napada, za koje se odgovornim smatra takozvana Islamska država, uključujući oružani napad u Istanbulu 31. decembra prošle godine, u kojem je naoružani napadač ubio 39 osoba.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT