Skupština utvrdila dnevni red za 19. sjednicu

MARKETING

Danas je održana pripremna sjednica Skupštine Brčko distrikta gdje je utvrđen dnevni red za 19. po redu zasjedanje, a na njemu će se se naći nekoliko veoma zanimljivih tačaka.

Tačke koje su  uvrštene na dnevni red tiču se zabrane pušenja na javnim mjestima u našem gradu, još nedovršenoj zgradi Policije, naplate parkinga i slično.

“Imamo prijedlog za izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima koji se odnosi na provođenje presude Aelacionog suda koja se odnosi na parking ili način naplate parking na području Distrikta Brčko. Također, donijeli smo odluku da se sprovede javna rasprava kada je u pitanju Zakon o zabrani pušenja” rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikt BiH.

“Takođe je zanimljiva tačka koja se odnosi na određenje Skupštine da buduća trasa autoceste Beograd-Sarajevo ide preko Distrikta Brčko”, prokomentarisao je Kadrić. Na sljedećoj sjednici će se naći i tačka vezana za izvršenje budžeta.

“Izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta je nešto što je Direkcija preko Vlade trebala pripremiti već prije dva mjeseca s obzirom da ju je Skupština svojim zaključkom obavezala, međutim pošto taj posao nadležne institucije nisu uradile, Skupština prebacuje sada tu nadležnost Skupštinskoj komisiji za budžet i finasije, a odgovornost za nepostupanje po skupštinskom zaključku tražiće se od direktora Direkcije za finansije.”

Predložena je i tačka koja će se takođe razmatrati, a tiče se održavanja zgrade Policije koja još nije u funkciji, a ipak košta Distrikt.

“Vrlo zanimljiva informacija koja na neki način će rasvijetliti sva događanja oko zgrade Policije, s obzirom da mi već duži period zagrijavamo taj objekat sredstvima Vlade Distrikta, osiguravamo taj objekat, plaćamo angažovane ljude od strane Odjeljenja za javnu sigurnost. Konačno je vrijeme da vidimo kako naći izlaz iz tog problema, stvoriti uslov Policiji da se useli u novu zgradu i ukoliko je bilo određenih propusta da se delegira prema nadležnim istražnim institucijama” zaključio je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikt BiH.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT