Crnadak: Građani BiH će od 1. januara 2018. putovati u Kinu bez viza

MARKETING
Foto: Klix.ba
Crandak je za Fenu pojasnio da je Prijedlog sporazuma o međusobnom ukidanju viza, usvojen jučer na sjednici Vijeća ministara BiH, rezultat razgovora, koji s kineskim predstavnicima traju već duži period.

Ostalo je još da ovaj sporazum potvrdi Predsjedništvo BiH, a Crnadak očekuje da bude potpisan tokom njegovom susreta s kineskim ministrom vanjskih poslova Wang Yijem, 27. novembra, u Budimpešti, na velikom samitu “1+16” Kine i jugoistočne Evrope.

Nakon toga uslijedit će verifikacija ovog dokumenta u Parlamentranoj skupštini BiH.

Šef bh. diplomatije je naglasio da je Kina najmnogoljudnija zemlja, te jedna od najbrže rastućih ekonomija u svijetu.

“Mislim da će mogućnost da se u Kinu putuje bez viza značajno pomoći da se brže razvijaju međusobni odnosi te da, između ostalog, mnogo više naših proizvoda nađe prostor na kineskom tržištu i da će ovaj sporazum imati i druge brojne dobre efekte za sve u BiH”, rekao je Crnadak za Fenu.

Sporazumom se olakšavaju putovanja državljanima dvije zemlje koji imaju važeće pasoše, te doprinosi razvoju ekonomije, kulture i turizma.

(Fena)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT