Talibani izveli više napada u Afganistanu, stradalo najmanje 69 osoba

MARKETING

Talibani su izveli napade na više državnih institucija u Afganistanu, pri čemu je ubijeno najmanje 69 osoba, a veliki broj je teško povrijeđen, javlja Reuters.

Najsmrtonosniji je bio napad na policijsku akademiju u Gardezu. Dva bombaša samoubice su raskrčili put napadačima koji su upali u kompleks. Ubijen je najmanje 21 policajac, uključujući i regionalnog šefa policije, a ranjeno je 48 drugih.

U tom napadu je poginulo i 20 civila, a 110 ih je ranjeno, saopćeno je iz ministarstva unutarnjih poslova. Pet napadača je tokom borbi ubijeno.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad.

U susjednoj provinciji detonirali su nedaleko od sjedišta guvernera provincije terensko vozilo (Humvee) napunjeno eksplozivom. Najmanje 15 pripadnika sigurnosti je ubijeno, a 12 ranjeno, uz 13 civila koji su smrtno stradali. Talibani tvrde da su u napadima ubili 31 pripadnika sigurnosnih snaga.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT