Iračka vojska zauzela dijelove provincije Nineveh

MARKETING

Iračke snage preuzele su kontrolu nad područjima koja su prethodno bila pod kontrolom kurdskih snaga u provinciji Nineveh, na sjeveru Iraka, saopćili su vojni izvori ove države.

Prije ulaska iračkih snaga iz oblasti su izašli kurdski borci Pešmerga, koji su ova područja zauzeli u protekle tri godine u toku borbi protiv terorista takozvane “Islamske države”.

U saopćenju se navodi da je vojska zauzela i područje brane Mosul, sjeverozapadno od grada.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT