Posljedica pokušaja puča: Naređeno hapšenje 25 turskih vojnika

JP Komunalno Brčko
Foto: EPA
Ovo je dio akcije koju vlasti preduzimaju poslije prošlogodišnjeg pokušaja vojnog udara.

Traženi aktivni vojnicu imaju različite činove u turskoj armiji. Nalozi su izdati u 13 turskih provincija i u sjevernom dijelu Kipra, rekli su izvori.

Tužilaštvo u sjevernoj provinciji Mardin naredilo je hapšenja vojnika jer su dio “tajne vojne strukture” u okviru mreže imama iz SAD Fetulaha Gulena, koga vlasti optužuju da je organizovao vojni udar.

Više od 50.000 ljudi zatvoreno je dok čekaju suđenja zbog veza sa Gulenom, a 150.000 je otpušteno ili suspendovano sa radnih mjesta u javnom i privatnom sektoru.

Pokušaj vojnog udara dogodio se 15. jula 2016. godine, a u sukobima je poginulo 250 ljudi.

(Srna)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT