U narednom periodu pojačane kontrole vozača ali i pješaka

MARKETING

Na području Distrikta Brčko u proteklom periodu od 7 dana stanje sigurnosti je zadovoljavajuće, budući da nije bilo prijavljenih zbivanja koja bi u značajnijoj mjeri ugrozila ovu ocjenu.

Što se statističkih podataka o kriminalitetu za posmatrani period tiče, Policiji Distrikta je podneseno ukupno 9 krivičnih prijava.

“U pet slučajeva radilo se o nepoznatom počiniocu, dok se u 4 slučaja radilo o poznatom počiniocu. Pripadnici Policije Brčko distrikta nisu zabilježili narušavanje javnog reda i mira, ali u okviru postupanja su zabilježili 5 slučajeva prosjačenja na području Brčko distrikta gdje su iste sankcionisali” rekao je Halid Emkić, stručni saradnik za analitiku i edukaciju.

U posljednje vrijeme, policijski službenici u našem gradu su sproveli nekoliko akcija koje se tiču zaustavljanja nelegalnih i nedozvoljenih aktivnosti građana sa narkoticima, koje su uspješno završene.

“Ono što karakteriše proaktivan rad pripadnika Policije su aktivnosti na suzbijanju rasturanja narkotičkih sredstava na području Brčko distrikta, a u narednom periodu pripadnici Policije će posebnu pažnju i pojačane aktivnosti usmjeriti ka bezbijednosti u saobraćaju”.

U proteklom periodu Policija ima podatke o 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su vršili uviđaje, od kojih je u 4 zabilježena materijalna šteta, a u jednoj lake tjelesne povrede učesnika. U svakom slučaju,  što se tiče bezbijednosti u saobraćaju, iz ove institucije je još ranije saopšteno da će biti pojačane kontrole nad vozačima i pješacima.

“Ono što je veoma važno napomenuti je da će policijski službenici na određenim kontrolnim tačkama vršiti kontrolu brzine kretanja vozila i vozača, te kontrolu, prije svega, alkoholiziranosti vozača s obzirom da se pokazalo da određena lica kada konzumiraju alkohol upravljaju vozilom” kaže Emkić.

Pored kontrola brzine, alkoholisanosti pri vožnji i sličnih ozbiljnih, a nažalost čestih, prekršaja, intenzivnije će se raditi i na kontrolisanju preticanja, prolazaka vozača, ali i pješaka kroz crveno svjetlo, kao i prelaska pješaka preko ulice mimo za to određenih mjesta, to jest pješčkih prelaza.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT