Pojačane aktivnosti Policije u saobraćaju – vozača i pješaka!

MARKETING

Obavještavamo javnost da će policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, u narednom periodu provoditi aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu, brzine kretanja vozila, kontrolu alkoholiziranosti vozača, te nepropisnog parkiranja vozila i kretanja pješaka u saobraćaju. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenim radnjama bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima i pješacima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija na kojima će se vršiti kontrola, odnosno uspostavljanje kontrolnih tački sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkim sredstvima koja će se koristiti prilikom vršenja kontrola, te procedurama koje se odnose na primjenu zakonskih odredbi.

 Takođe, shodno Zakonu o policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, vršiće se pregledi vozila i lica u vozilima u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (vozače i pješake) da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Posebnu pažnju skrećemo vozačima na zakonska ograničenja u pogledu brzine kretanja vozila, te načina i uslova pod kojima mogu izvršiti radnju preticanja, a posebno da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, kako bi na taj način zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.  

Stručni savjetnik za analitiku i edukaciju

dr Halid Emkić

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT