Održan sastanak zvaničnika Tužilaštva BiH i Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije

JP Komunalno Brčko

U Beogradu, u Tužilaštvu za ratne zločine Republike Srbije, odražan je radni sastanak zvaničnika tužilaštava. Ovo je prvi sastanak dvije delegacije od izbora novog tužioca za ratne zločine.

Delegacija Tužilaštva BiH u kojoj su bili v.d. glavnog tužioca BiH,  Gordana Tadić,  rukovodilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Izet Odobašić i šef odsjeka, Stanko Blagić sa  tužiocem za ratne zločine Snežanom Stanojković, razgovarali su o dosadašnjoj saradnji i aktuelnim pitanjima u procesuiranju ratnih zločina. U daljem toku sastanka učesnici su dogovorili konkretne aktivnosti koje je potrebno preduzeti u cilju povećanja efikasnosti rada i unaprjeđenja saradnje dva tužilaštva.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT