U Brčkom nastavak akcije “Spavač”, opšte stanje bezbijednosti zadovoljavajuće

MARKETING
Foto: Ilustracija

Kada je u pitanju protekla sedmica, iz Policije smo dobili informaciju da je sa aspekta bezbijednosti ona prošla kao zadovoljavajuća. Sa druge strane, pripadnici Policije su nastavili akciju na suzbijanju nedozvoljenih radnji sa narkoticima pod nazivom “Spavač”.

Policija u navedenom izvještajnom periodu nije primila bilo kakve prijave koje bi u značajnijoj mjeri narušile ovakvu cjelokupnu ocjenu stanja.

“Sa aspekta stanja kriminaliteta zaprimljeno je ukupno 6 prijava o počinjenju krivičnih djela, radilo se o prijavama koje su počinili nepoznati počinioci, gdje su pripadnici Policije preduzeli mjere i radnje u smislu njihovog rasvjetljavanja” rekao je Halid Emkić, stručni savjetnik za analitiku i edukaciju.

Kada je u pitanju javni red i mir, zabilježen je jedan slučaj njihovog narušavanja, pa je protiv izvršioca podnesen zahtjev Osnovnom sudu Distrikta za pokretanje prekršajnog postupka. U proteklom  periodu, pored toga, dogodilo se i 5 saobraćajnih nezgoda.

“S aspekta stanja bezbijednosti u saobraćaju, pripadnici Policije su zabilježili ukupno 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su vršili uviđaje. U tri saobraćajne nezgode zabilježeno je da su lica zadobila povrede – u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede, dok je u dvije saobraćajne nezgode zabilježeno da su 4 lica zadobila lake tjelesne povrede” kaže Emkić.

Pored povrijeđenih lica, u dvije od pet nezgoda zabilježena je i materijalna šteta. Takođe, nastavljen je i proaktivan rad policije  kroz nastavak akcije naziva “Spavač”, u sklopu koje se radi na suzbijanju nedozvoljenih radnji sa narkoticima, kao što su neovlaštena proizvodnja, posjedovanje i puštanje u promet istih. U okviru nje uhapšena su dva lica.

“Ono što karakteriše proaktivan rad pripadnika Policije u proteklom periodu su svakako aktivnosti koje su provedene na nastavku radnji u akciji “Spavač”, gdje su pripadnici policije 29.9.2017. godine proveli radnje nakon prikupljenih operativnih saznanja, izvršili pretres jedne kuće u ulici Lejlića, nakon toga u mjestu Rosulje izvršili još jedan pretres, u Policiju je pozvano 4 lica, nakon čega su, nakon kriminalističke obrade 2 lica lišena slobode”.

Protiv ova dva lica će dalje biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT