Na bolničkoj listi KCUS-a nalaze se lijekovi koji nisu na pozitivnim listama, kao i lijekovi za djecu

JP Komunalno Brčko
Foto: Klix.ba
Pored toga, lista sadrži i lijekove koji se ne nalaze na pozitivnim listama, a koji su neophodni za liječenje pacijenata tercijarnog nivoa zdravstvene žaštite. Obzirom da Federalna lista ne sadrži veliki broj lijekova koji su neophodni za liječenje pacijenata, posebno pedijatrijske populacije, na listi koju je usvojio KCUS predviđeni su i takvi medikamenti jer je Pedijatrijska klinika KCUS referalni medicinski centar u kojem se liječe najmlađi pacijenti iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način ljekarima u KCUS-u je omogućeno da znaju koje lijekove mogu propisivati pacijentima.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT