Ove godine Muzička Osnovna škola prima oko 150 učenika

JP Komunalno Brčko

Nova školska godina se bliži, a u Muzičkoj OŠ će biti oko 150 učenika ove godine,  raspoređenih na šest odsjeka.

U Muzičkoj školi može se pohađati šest smjerova i to: klavir, gitara, harmonika, violina, flauta i solo pjevanje, od čega svi smjerovi traju po šest godina, osim solo pjevanja, koje se izučava dvije.

“Mi imamo četiri klase klavira i 11 nastavnika ukupno radi, imamo tri klase harmonike i po jednu klasu flaute, violine i gitare, te jednu klasu solo pjevanja” rekao je Fikret Piskavica, direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikt BiH.

Za školsku godinu, koja počinje 4.9, sve je već spremno.

“Tehnički i materijalni uslovi su spremni za početak školske godine. Muzička škola je opskrbljena svim instrumentima, vrlo zadovoljavajućim, koji su baš na jednom visokom tehničkom nivou” kaže Piskavica.

Škola će, kako njen direktor kaže, pokušati da i u ovoj godini nastavi saradnju sa drugim muzičkim školama u zemlji i okruženju, te će se truditi i da imaju još više javnih nastupa.

“Po godišnjem programu rada škole, plan je u svrhu promocije i prezentacije javnosti rada škole, a to je taj veći dio javnih nastupa – i na otvorenom, u Domu kulture, u Muzičkoj školi, gdje se mogu održavati interni, ali takođe i javni koncerti”.

Kriterijumi za upis su dobro postavljeni, na prijemnom ispitu potencijalni polaznici trebalo bi da pokažu svoje umijeće, a kada je nastavni kapacitet dovoljan, tada se organizuje i pripremno odjeljenje. Njega ove godine, ipak, nema. Sa druge strane, učenici ove škole bilježe mnoge uspjehe i osvojene nagrade.

“Mi smo zadovoljni, škola je prepoznatljiva u samoj zemlji, ali i u okruženju, zbog tih takmičenja. Ne samo škola, nego i grad je poznat i prepoznatljiv u zemlji i u okruženju, upravo zbog brojnih osvojenih nagrada” rekao je Fikret Piskavica, direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikt BiH.

Škola bilježi stalni porast osvojenih nagrada. Ove godine su gotovo svi odsjeci i nastavnici bili na takmičenjima . Od oko 25 nagrada bilo  je petnaestak prvih i osam drugih, te jedna treća. Većina ovih takmičenja su bila internacionalnog karaktera, van zemlje.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT