Preko vikenda osam saobraćajnih nesreća i zapljena narkotičkih sredstava

JP Komunalno Brčko

IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 04.08.2017. godine do 07.08.2017. godine

KRIMINALITET:

Dana 05.08.2017. godine,postupajući po prikupljenim operativnim saznanjima da lice sa inicijalima A.N. rođen 1979. godine  sa područja  Brčkog, posjeduje narkotička sredstva, policijski službenici su  pronašli imenovanog i nad istim je izvršen pretres. Prilikom pretresa kod istog je pronađeno i oduzeto 6 pvc paketića biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”.

Nastavljajući dokazne radnje, policijski službenici su nakon dobivene naredbe Osnovnog suda Brčko distrikra BiH, a pod nadzorom tužioca Tužilaštva Brčko distritka BiH, izvršili pretresanje stana koji imenovani koristi i tom prilikom u stanu je pronađeno još 16 pvc paketića sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”.  Lice je lišeno slobode i u prostorijama Policije Brčko distrikta BiH nad njim je izvršena kriminalistička obrada.

Zbog osnova sumnje da je lice A.N. počinio krivično djelo ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, protiv istog je podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg procesuiranja.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici policije su u osam saobraćajnih nezgoda vršili uviđaje. U jednoj saobraćajnoj nezgodi dva lica su smrtno stradala, u jednoj nezgodi je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, dok su u dvije saobraćajne nezgode četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U četiri saobraćajne nezgode zabilježena je materijalna šteta .

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset dva vozača i vozila, gdje je kod jedanaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u deset slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u jednom slučaju utvrđeno da vozač upravlja vozilom kojem je istekla važnost registracije.

Stručni savjetnik za analitiku i edukaciju

dr Halid Emkić

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT