Dobri odnosi između Srba i Bošnjaka od suštinskog značaja za očuvanje mira

JP Komunalno Brčko
Foto: msp.gov.rs

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je sinoć u Beogradu predsjedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića.

Dačić i Ivanić su razgovarali o bilateralnim odnosima, političkoj situaciji u Srbiji i Bosni i Hercegovini, kao i o situaciji u regionu, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Zajednički je oceijnjeno da su dobri odnosi između Srba i Bošnjaka od suštinskog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i za sveukupni napredak ekonomija zapadnog Balkana.

Dačić je u razgovoru istakao da je Srbija opredijeljena za najbolje političke i ekonomske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, jer su takvi dobrosusjedski odnosi u interesu srpskog naroda.

(Oslobođenje)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT