Nestali mornari američkog razarača nađeni mrtvi

JP Komunalno Brčko

Američka Ratna mornarica je danas saopštila da je sedam članova posade njenog razarača koji se kod Japana sudario s jednim trgovačkim brodom, nađeno mrtvo u poplavljenim dijelovima vojnog broda.

Razarač “Ficdžerald” je teško oštećen u subotu ujutro u sudaru s filipinskim trgovačkim brodom.

Tijla su danas našli ronioci, dan pošto je tegljač dovukao razarač u luku u mornaričkoj bazi u Jokosuki.

Viceadmiral Džozef Okojn je pohvalio posadu razarača zbog napora da spase brod, rekavši da samo zato nije potonuo. Okojn je rekao da je u vrijeme sudara u dvije spavaonice bila većina od 116 članova posade razarača.

Kapetan je u bolnici zbog teške povrede glave.

Okojn je rekao da brod ima veliku rupu u boku, ispod linije gaza, te u njega ulazi voda. Oštećeni su spavaonica, mašinsko odjeljenje i druge prostorije.

(BHRT)

Vrtni centar NOVI VRT

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

BDC TV Marketing