London: Broj žrtava požara u Grenfell Toweru porastao na 79

JP Komunalno Brčko
Foto: EPA
“U posljednjih 48 sati istražitelji rade naporno s porodicama kako bi pronašli nestale osobe iz Grenfell Towera. Žalim što moram reći, ali do jutros imamo 79 osoba koje su mrtve”, rekao je komandir Stuart Cundy iz Metropolitan policije.

Istakao je kako policija sarađuje s porodicama i daje im svoju podršku u teškim vremenima jer su mnogi izgubili više članova porodice u ovoj strašnoj tragediji. Nažalost, ovaj broj nije konačan jer je povrede zadobilo više od 74 osobe.

“Bitno je naći odgovore za porodice koje su pogođene ovom tragedijom. Uvjeravamo vas da ćemo ih naći. Istraga je velika i kompleksna”, naglasio je.

Do sada je službeno identifikovano samo pet osoba.

Podsjetimo, požar je izbio 13. juna u večernjim satima i u roku od 15 minuta zahvatio je cijelu zgradu u kojoj je živjelo 125 porodica. Još uvijek se mnogi vode kao nestali, a među njima su i cijele porodice.

(Klix.ba)
Vrtni centar NOVI VRT

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

BDC TV Marketing