Italija upisala pobjedu protiv Danske

JP Komunalno Brčko
Foto: EPA
Utakmica nije donijela mnogo uzbuđenja, posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme u kojem je prvu ozbiljniju šansu imao Benassi u 29. minuti, ali je Hojbjerg odbranio njegov udarac. Minutu kasnije isti igrač je još jednom šutirao i ponovo je Hojbjerg odbranio.

Italija je nastavila sa opasnim napadima i na početku drugog dijela. Petegna je šutirao nakon centaršuta iz kornera kada njegov udarac odlazi pored gola. Napadi su se isplatili u 54. minuti kada je Pellegrini atraktivnim udarcem makazicama pogodio za 1:0. Pobjedu je potvrdio Petagna pogotkom u 86. minuti meča nakon ubačaja Chiese.

U prvom meču ove grupe Njemačka je rezultatom 2:0 pobijedila Češku.

U 2. kolu Njemačka se sastaje sa Danskom, a Italija će igrati protiv Češke. Mečevi su na rasporedu naredne srijede.

(Klix.ba)
Vrtni centar NOVI VRT

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

BDC TV Marketing