Vlada odobrila još amandmana na budžet te Nacrt zakona o izvršenju budžeta

JP Komunalno Brčko

Vlada Brčko distrikta nastavila je jučer započetu vanrednu sjednicu odobrivši još nekoliko stotina amandmana na budžet te Nacrt Zakona o izvršenju budžeta Brčko distrikta za 2017. godinu.

Okončane su 13. i 14. vanredna sjednica na kojima su dominirala izjašnjavanja o pristiglim amandmanima Komisije za budžet i amandmanima poslanika Adnana Drapića i poslaničkog kluba SDP-a.

“Vlada Distrikta Brčko danas je odbila amandmane kluba poslanika SDP-a i poslanika Adnana Drapića jer je većina tih amandmana sadržana u amandmanima Komisije za budžet i amandmanima Vlade Brčko distrikta koji su usvojeni” rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

U opticaju je oko 1.600 amandmana koji su upućeni prema Skupštini Distrikta Brčko. Skupštinska komisija je , tvrdi gradonačelnik, napravila uštede od oko osam miliona maraka na materijalnim troškovima i platama, u odnosu na prijedlog budžeta za 2017. godinu, koji nije ni sadržavao kapitalni budžet.

“Iz razloga što je većina sredstava bila planirana za neke druge namjene. Time je kroz intervencije putem amandmana stvorena osnova da se izdvoje značajna sredstva i u druge kapitalne projekte. Mislim da bez obzira na sve manjakvosti, prije svega u pogledu procedure donošenja budžeta, nadam se da ćemo dobiti budžet koji će imati i tu razvojnu dimenziju i dio koji će biti utrošen za kapitalne projekte” rekao je Milić.

Gradonačelnik Milić je danas  potpisao zahtjev predsjedniku Skupštine za sazivanje vanredne sjednice sa dvije tačke dnevnog reda – usvajanje budžeta Brčko distrikta za 2017. sa amandmanima i Zakona o izvršenju budžeta za ovu godinu po hitnom postupku.

Vrtni centar NOVI VRT

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

BDC TV Marketing