Upriličeni prijem i nagrade za učenike sa zapaženim uspjesima na takmičenjima van Brčko distrikta BiH

JP Komunalno Brčko

Današnji dan je, između ostalog, u znaku učeničkih uspjeha i zalaganja. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je u hotelu “Jelena” pozdravio uspjehe srednjoškolaca i osnovaca na takmičenjima van našeg grada te im, uz pohvale, uručio i određene nagrade.

Da u Brčkom ima talenata, potencijala i mladih nada još jednom su pokazali osnovci i srednjoškolci ovog grada. Nadareni u različitim oblastima, oni su svom gradu obezbijedili brojne nagrade, te postali njegov ponos.

“Ovo je prvi put, čini mi se, od osnivanja Distrikta da se učenicima koji su postigli izuzetne rezultate na regionalnim takmičenjima ukaže jedno priznanje i da, na neki način, podstrek za dalji rad, da ne bude samo ono “važno je učestvovati”. Itekako je važno učestvovati, ali još važnije osvojiti prva mjesta” rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje.

Osmanović je ocijenio da su u pitanju izuzetni učenici vrijedni svake pažnje i pohvale, te izrazio želju da im ovo bude podstrek za dalje napredovanje.

“Prati se svaki korak, njihovi dalji angažmani u ovim njihovim djelatnostima u kojima su oni već radili, a moram napomenuti da i Odjeljenje razi na tome da se otvori prema drugim sredinama iz drugih predmeta, što opšteobrazovnih, što ovih sportskih, kako bi djeca iz Brčko distrikta mogla izaći na regionalno takmičenje, pa evo, vidjećemo za koju tehniku će se uspjeti izboriti da našoj djeci pružimo mogućnost da se porede sa vršnjacima u ostatku države” rekao je Osmanović.

Priznanje je danas dodijeljeno za 32 djece, a oni lično su jako ponosni na svoje uspjehe.

“Bio sam ove godine na tri internacionalna takmičenja iz harmonike – u Ugljeviku, u Novom Sadu i Sarajevu. Osvojio sam dvije druge nagrade i jednu prvu. Veoma sam zadovoljan svojim rezultatima i mislim da će sljedeća godina biti još uspješnija” rekao je Dragan Pantić.

“Imali smo školsko takmičenje u Desetoj OŠ, pa smo išli na državno takmičenje u Hadžiće, Sarajevo i tu smo isto osvojili prvo mjesto” rekla je Azra Bećić.

“Došao sam ovdje da predstavim da sam osvojio prvo mjesto na takmičenju Sajam jabuke u Goraždu i treće mjesto na Sajmu srednjih škola u Hadžićima. Što se tiče Sajma jabuke bio je kviz znanja u kojem je bio pismeni dio i usmeni i bodovi iz oba dijela su se sabrali i na osnovu toga su rangirali mjesta, a što se tiče Hadžića bio je samo pismeni rad u obliku testa” rekao je Ilija Kojić.

Uspješni učenici su se nakon dodjele nagrada i priznanja družili u hotelu  “Jelena”, a sebi su postavili ciljeve da u budućnosti još više napreduju.

Vrtni centar NOVI VRT

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

BDC TV Marketing