Gradonačelnik otvorio sedme “Sportske igre mladih” u Brčkom

JP Komunalno Brčko

Danas su počele sedme “Sportske igre mladih” na stadionu malih sportova “Blatuša”, koje je jutros svečano otvorio brčanski gradonačelnik Siniša Milić.

U obraćanju učesnicima sportskih igara i publici koja je uzbuđeno i entuzijastično navijala i pozdravljala svoje školske drugove, gradonačelnik Distrikta Siniša Milić je iskazao zadovoljstvo i čast što govori pred takvom publikom, te kazao da na ovakvoj manifestaciji Brčkom mogu pozavidjeti i mnogi gradovi u regionu, a posebno u BiH.

“Brčko je jedan od 30 gradova u BiH gdje se održavaju ove sportske igre, negdje je oko 1000 učesnika dvije starosne dobi. Mislim da je ovo jedan zaista dobar događaj, na kome se promoviše ne samo sportski duh nego i, prije svega, druženje sa najmlađim Brčacima” rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Pobjednici ovog takmičenja ići će u Sarajevo, a oni koji tamo ostvare dobre rezultate dalje će ići u Split gdje će učestvovati u takmičenju sa vršnjacima iz regiona.

“Ja sam kao gradonačelnik srećan kad dođem i vidim ovu ovdje mladost i smatram da svi mi koji obavljamo javne funkcije treba da posjećujemo i ovakve događaje, ako ništa da se inspirišemo i vidimo šta je to cilj i šta je to razlog vršenja naših javnih funkcija, a to je da ovoj djeci učinimo njihovo djetinstvo što srećnijim i, naravno, otvorimo perspektivu za kasniji rad i život u Distriktu Brčko” rekao je Milić.

Gradonačelnik je kazao i da je posebno srećan kada ima priliku da se nađe na ovakvo pozitivnim skupovima. “Mi na ovakvim mjestima vidimo budućnost i vidimo razlog zašto treba da radimo i zašto treba da budemo ozbiljni i posvećeni svom poslu”, dodao je on.

“Djeca se takmiče u dvije starosne kategorije – 2002. godište i mlađi i 2006. godište i mlađi. Svjedoci smo ovdje na stadionu malih sportova “Blatuša” da se djeca takmiče u discipline između dvije vatre. Preko 800 je dječaka i djevojčica iz osnovnih škola širom Brčko distrikta” rekao je Boško Vukadinović, glavni koordinator Sportskih igara mladih u Brčko distriktu BiH.

Pored Blatuše, takmičenje se odvijalo i u salama Druge Osnovne škole, te Ekonomske škole.

“Siguran sam da ćemo u narednom periodu nastaviti u tom pravcu, uz pomoć Vlade Brčko distrikta da djeci sa prostora Brčkog pružimo priliku da učestvuju u najvećoj sportskoj manifestaciji, ne samo u BiH, nego i u bivšoj Jugoslaviji, te da uz Spotrske igre mladih imaju fer i korektno djetinjstvo” rekao je Vukadinović.

O djeci, njihovoj energiji, osmijesima na licu, takmičarskom duhu i sreći na ovom sportskom druženju nije potrebno ni govoriti. Dovoljno je pogledati na tribune i teren i odmah je sve jasno – graja, iskren smijeh, podrška od srca, trud i zalaganje govore više od riječi.

Vrtni centar NOVI VRT

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

BDC TV Marketing