Vlada odobrila 1400 amandmana na budžet, nastavak sjednice sutra

JP Komunalno Brčko

Vlada Brčko distrikta započela je jutros 13. vanrednu sjednicu na čijem dnevnom redu su amandmani na budžet Brčko distrikta za 2017. godinu a prati ih i Nacrt zakona o izvršenju budžeta.

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je oko 1.400 amandmana gradonačelnika i skupštinske Komisije za budžet, a odnose se na 8 miliona konvertibilnih maraka ušteda koje su napravljene na pozicijama plata i materijalnih troškova, a koje su uglavnom raspoređene na kapitalne izdatke prema prijedlogu političkih stranaka i grantove.

“Pretpostavka je da ćemo u toku dana dobiti još oko 100 amandmana i za očekivati je da će Vlada svoj dio posla oko razmatranja ovih amandmana završiti tokom sutrašnjeg dana, te da će u skupštinsku proceduru zajedno sa amandmanima uputiti i Nacrt Zakona o izvršenju budžeta Brčko distrikta za 2017. godinu koji redovno prati budžet” rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik je najavio da će se na dnevnom redu naredne redovne sjednice Vlade naći i Nacrt Zakona o izmjeni Zakona o budžetu Brčko distrikta BiH, čijim bi se usvajanjem ograničilo privremeno finansiranje na 31. mart. Na taj način bi bilo izbjegnuto kasno usvajanje budžeta, kao što je slučaj i ove godine.

Vrtni centar NOVI VRT

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

BDC TV Marketing