Za vikend provaljena kuća u Gornjoj Skakavi, zabilježene tri saobraćajne nezgode

JP Komunalno Brčko

IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 03.03.2017. godine do 06.03.2017. godine

KRIMINALITET:

Dana 05.03.2017. godine, oko 09,25 sati Policiji se obratio građanin iz mjesta Gornja Skakava, Brčko distrikt BiH, i prijavio da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u njegovu kuću koja se nalazi u navedenom mjestu.   

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, te o svemu upoznali dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Uviđajnim radnjama, policijski službenici su konstatovali da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz prozor objekta i da iz kuće otuđena manja količina novca i zlatnog nakita.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela kao i otuđenih predmeta.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici policije su izvršili uviđaj u tri saobraćajne nezgode. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede, dok je u dvije saobraćajne nezgode zabilježena materijalna šteta nastala na vozilima.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset vozača i vozila, gdje je kod šesnaest vozača izvršenom kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u deset slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilom kojem je istekla važnost registracije.

Stručni savjetnik šefa Policije za poslove informisanja

 dr Halid Emkić

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT