Petak, 29 Marta, 2024
No menu items!

Podržite borbu protiv nasilja nad djecom dolaskom na predstavu ”Gnijezdo ljubavi” u Brčkom i Tuzli

U srijedu, 19.12. u 12.00 časova, u Domu kulture u Brčkom, biće odigrana humanitarna predstava za djecu i mlade „Gnijezdo ljubavi“, a ista predstava će biti izvođena u četvrtak, 20.12. u 18.00 časova, u Narodnom Pozorištu u Tuzli.

Predstava je nastala kao zajednički projekat IN fondacije, namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 14 godina, a bavi se vrlo aktuelnom temom – nasiljem i prevencijom nasilja kod djece i mladih. Režiju predstave potpisuje glumica Narodnog pozorišta RS, Slađana Zrnić, dok glavne uloge igraju Duško Mazalica, Branka Mišić i Senad Milanović.

Sav prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 3 KM u Brčkom, odnosno 4 KM u Tuzli, ide za podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“, u sklopu programa prevencije nasilja u životima djece i mladih u BiH koji provodi IN fondacija (fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH) za otvaranje dva nova dnevna centara „Gnijezdo“.

Dnevni centri „Gnijezdo“ svakodnevno okupljaju više od 300 mališana koji dolaze iz problematičnih i često socijalno ugroženih porodica. Kroz različite usluge nastojimo da pružimo podršku kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo i tako ostvarile puni potencijal za svoj rast i razvoj. Jedan od takvih modela je Dnevni centar ‘Gnijezdo’, koji pruža podršku djeci u riziku koja dolaze iz disfunkcionalnih porodica.

Kroz različite programske intervencije IN fondacije na godišnjem nivou obuhvaćeno je više od 10.000 djece i mladih, oko 4.000 roditelja i 1.500 profesionalaca, u više od 150 škola, obuhvatajući jednu trećinu zajednica širom države.

Kampanjom „Gnijezdo ljubavi“ želimo informisati javnost da je briga šire zajednice o zdravlju, sigurnosti i zaštiti najranjivijih, najbolji pokazatelj snage ili slabosti svakog društva. Zato pozivamo sve pojedince i društveno odgovorne kompanije da aktivno podrže rad i otvaranje dnevnih centara, čiji programski sadržaji pomažu djeci u riziku kako bi im se omogućilo sigurnije odrastanje“.

Pozivamo vas da prisustvujete izvođenju predstava i kupovinom ulaznice pružite podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“ kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo.

Podršku tokom cijele godine možete pružiti članstvom i donacijom klubu prijatelja djece IN fondacije „Klubko“, a aktivnosti pratite putem sajta www.infondacija.org kao i na društvenim mrežama, putem zvanične Facebook stranice i Instagram naloga IN fondacije, uz korišćenje hashtag-a #gnijezdoljubavi.

Najnovije vijesti

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...

Ponovo zemljotres u Sarajevu

Sarajevo je danas oko 18 sati ponovo zatresao zemljotresa, drugi u danu. Prvi, jačine 4.2 stepeni po Richteru, zabilježen je u jutarnjim satima oko...
- Reklama -

Više vijesti